O NAMA


AFIX je privatno porodično preduzeće osnovano 1992. godine u Kraljevu. Preduzeće koje je osnivanjem brojalo 4 radnika, i čija je osnovna delatnost bila trgovina, danas je uspešno proizvodno preduzeće koje zapošljava 50 radnika i koje je prepoznatljivo na tržištu kao sinonim kvaliteta u oblasti vodovodnih i kanalizacionih instalacija.

Specijalizovani smo za proizvodnju i prodaju instalacione opreme za vodovod, kanalizaciju i navodnjavanje, sanitarne armature i galanterije, kao i druge opreme koja se koristi u savremenom projektovanju i izgradnji stambenih, poslovnih, industrijskih i drugih objekata.

Svoju poziciju gradili smo polako, pažljivo i posvećeno. Prateći zahteve tržišta i kupaca, snage smo usmerili na razvoj, unapređenje i proširenje proizvodnog asortimana. Postepeno smo uvodili nove materijale i širili proizvodni program. Danas je naša osnovna delatnost proizvodnja – prerada plastičnih masa ekstrudiranjem i brizganjem.

Naš poslovni prostor nalazi se u Kraljevu, u industrijskoj zoni, na trećem kilometru magistralnog puta Kraljevo – Kragujevac. Na površini od 3 hektara AFIX danas raspolaže sa 5000 metara kvadratnih modernog i funkcionalnog poslovno – proizvodnog i magacinskog prostora opremljenog savremenim mašinama i proizvodnim linijama. Na linijama za ekstrudiranje cevi i mašinama za brizganje, u našoj fabrici se preradi oko 1000 tona PVC-a, polipropilena i polietilena na godišnjem nivou.

Robu i reprometerijal uvozimo od dobavljača iz Italije, Turske, Makedonije, Bugarske, Nemačke, Mađarske, Austrije i Slovenije, a veoma uspešnu saradnju ostvarujemo i sa velikim brojem dobavljača iz Srbije.

Prodajno – distributivni centar čini veleprodaja, maloprodaja, otvoren magacinski prostor i zatvoreni magacinski objekti u Kraljevu, poslovna jedinica u Beogradu, menadžeri prodaje na celoj teritoriji Srbije i sopstveni vozni park. Naš izuzetno širok asortiman obuhvata preko 3000 artikala koje kamionima i malim dostavnim vozilima distribuiramo kako na teritoriji cele Srbije, tako i u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, itd.

Tajna našeg uspeha leži i u stalnom praćenju najnovijih dostignuća u obalsti vodovoda, kanalizacije i navodnjavanja. Redovno posećujemo i učestvujemo na svim sajamskim manifestacijama u zemlji i inostranstvu.

U projektu daljeg razvoja preduzeća predvidjeno je usavršavanje tehnologije proizvodnje i nabavka najsavremenijih proizvodnih linija, novo zapošljavanje, kao i povećanje izvoza, što predstavlja prioritetni zadatak menadžmenta preduzeća.